PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Top 5 vrsta voća koja tope masne naslage

Većina voća sadrži prekomjernu količinu prirodnog šećera koji se veoma brzo pretvara u masti. Međutim, postoje i određene vrste voća koje pomažu sagorijevanje masti i kalorija, a njihovo uvrštavanje u svakodnevnu ishranu može vam pomoći u mršavljenju. Evo i koje su to.

Avokado

Avokado sadrži veće količine omega-9 masnih kiselina te ubrzava pretvaranje masti u energiju i poboljšava stopu metabolizma.

Limun

Održavanje zdravlja jetre imperativ je za sposobnost organizma da probavlja i sagorijeva masti, jer je jetra jedan od organa koji je odgovoran za ove funkcije. Tu na scenu stupa limun: on pomaže detoksifikaciju jetre čime se održava njeno zdravlje. Pored toga, limun ima i mnogobrojne koristi za cjelokupno zdravlje.

Kokos

Kokos je bogat trigliceridima srednjeg lanca koji povećavaju stopu metaolizma jetre i do 30%. Pored toga, on je i veoma zasitan pa je manje vjerovatnoća da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama.

Grejpfrut

Veliki broj istraživanja potvrđuje da je grejpfrut odlično voće za sve koji žele da se riješe suvišnih kilograma. Jedno od tih istraživanja pokazuje da su žene koje su svakodnevno konzumirale grejpfrut, u vremenskom periodu od trinaest mjeseci, uspjele da izgube deset kilograma i to bez nekih većih promjena u ishrani i načinu života.

Paradajz

Prepun C vitamina i likopena, paradajz stimuliše proizvodnju amino kiseline poznatu pod nazivom karnitin. Istraživanja pokazuju da karnitin ubrzava sposobnost organizma da sagorijeva masti i to za jednu trećinu.

face