PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Kako se ZAISTA koriste AD kapi za kosu?

AD kapi za kosu mogu da pomognu da vaša kosa ojača i da brže raste. Saznajte kako se koriste i kako doprinose lepoti vaše kose u redovima koji slede.

Ad kapi nisu ništa drugo nego rastvor vitamina A i D3 u maloj bočici. Mogu biti uljane ili vodeni rastvor. U suštini su suplement, odnosno dodatak ishrani, obavezan da se daje bebama, ali i odraslima kod kojih je ustanovljen nedostatak ovih vitamina . Ovo iz razloga jer je ove vitamine prilično teško dobiti iz ishrane i vrlo lako može da se desi imamo njihov manjak (a posebno bebe u najranijem periodu života koje i nemaju raznovrstan jelovnik i ne provode dovoljno vremena na Suncu, koje je za nas izvor vitamina D).

Nedostatak vitamina A i D ogledaće se u našem zdravlju, a jedno od mesta na kojima će da se ispolje nedostaci jeste svakako i naša kosa. Ona prilično jasno oslikava kako je negujemo, kao i kako se hranimo i kavo nam je zdravlje. Za zdravu, sjajnu i jaku kosu koja pleni svojim izgledom jednostavno su neophodni vitamini za kosu.

Pored toga što možete unositi namirnice bogate ovim vitaminima, možete sami napraviti moćan šampon i masku sa AD kapima za kosu i na taj način je regenerisati spolja. Zato ćemo sada detaljno objasniti kako to da sprovedete u delo.

Kako se koriste AD kapi za kosu

Internetom kruži onaj toliko puta ponovljen recept za šampon sa AD kapima za kosu od kojeg kosa raste kao luda, poznat kao „Bojanin šampon“. Pored toga recepta za pranje kose, AD kapi možete dodati i u recepte za razne maske za rast kose i tako iskoristiti njihove prednosti.

Za slučaj da još niste čuli – evo tog recepta:

Šampon sa AD kapima
Potrebno vam je:

Šampon. Ovde imate dve mogućnosti :
Prva je da nabavite 750 ml šampona od koprive. Zašto baš taj šampon? Kopriva pojačava cirkulaciju na površini skalpa i time stimuliše rast kose. Osim toga, bogata je gvožđem i drugim mineralima i taj njen mineralni sastav zaslužan je za to da ona sprečava opadanje kose.
Valjalo bi da ovo bude neki zaista prirodan šampon bez sulfata, a sa dodatkom koprive. Šamponi sa sulfatima (a većina onih na koje nabasate u prodavnici ih ima) isušuju kožu glave i kosu i to nije preporuka. Ukoliko ne možete da nađete šampon bez sulfata, parabena i silikona na polici gde inaće stoje šamponi, probajte drugu alternativu.

Druga varijanta je da nabavite neki bebi šampon dodate u njega kapi od koprive. Za šampon sa AD kapima često se preporučuje ova alternativa, ali čak i on ima sulfate. Pa opet, ovo su mnogo blaže varijante, namenjene za osetljivu bebinu kožu i mnogo bolja varijanta od litarskog jeftinog šampona od koprive koji je prepun štetnih hemikalija.
AD kapi – vodeni rastvor. Potrebno vam je 30 ml. Nije na odmet da napomenemo da ne postoje neke posebne AD kapi za kosu koje treba da potražite. Obične kapi su u redu.
Pantenol, vodeni rastvor. Potrebno vam je 100ml. Pantenol je zapravo oblik vitamina B koji je itekako koristan za kosu. I ovde da napomenemo da ne postoji neki posbean pantenol za kosu, već jednostavno nabavite vodeni rastvor u apoteci. Možete dodati i 2 ampule B vitamina, jer je ceo kompleks vitamina B jedna savršena mašinerija koja potpomaže jačanje i rast kose.
Ricinusovo ulje. Treba vam 50 ml. Ovo ulje je itekako dobro za rast kose pa je njegov dodatak u ovom šamponu sa AD kapima itekako dobrodošao. Bogato je vitaminom E koji deluje kao antioksidant, a takođe deluje antigljivično što je poseban plus ako imamo u vidu da su gljivice zaslužne za pojavu seboreje i uporne peruti.
Način pripreme je jednostavan.

Sve ovo sipajte u litarsku flašu i pomešajte. Korstite za pranje kose. Mana ovog šampona je to što malo teže peni i jako je redak, ali zato hrani kosu.

Upotrebom ovog šampona sa AD kapima kosa postaje jača, zdravija i brže raste.

Pored ovog miksanja sastojaka, uvek postoji varijanta da kupite prirodni šampon bez sulfata, koji će takođe pomoći da vam kosa brže raste. Dobro je da kopriva bude na listi sastojaka. I iako možda u njemu nema izričito AD kapi, prirodni sastojci koje sadrže svakako će doprineti zdravlju temena i jačanju korena kose.

Maska sa AD kapima

Pored šampona, AD kapi za kosu možete dodati i u maske. U tome i jeste draž prirodnih maski za kosu , jer možete kombinovati mnogo prirodnih sastojaka bez većih problema. Kada je rast kose u pitanju, naša je preporuka da isprobate sledeće, premda vi možete AD kapi dodati u svaku masku za kosu koju koristite, bilo da je u pitanju kvasac za kosu ili nešto drugo.

Maska sa AD kapima za zdravo teme
Ova maska za kosu skida mrtve ćelije sa kože glave, eliminiše perut i upija suvišnu masnoću ne remeteći ravnozežu pritom i tako stvara uslove za rast zdrave kose.

Potrebno vam je:

kašičica sode bikarbone
kašika maslinovog ulja
1/4 kašičice cimeta u prahu
kašičica AD kapi
Sve to pomešajte pa izdašno nanesite na kosu, posebno na skalp. Masirajte vrhovima prstiju kožu glave da doprineste boljoj cirkulaciji i boljem upijanju aktivnih sastojaka. Ostavite da odstoji pola sata zamotano u kapu za tuširanje i peškir. Zatim isperite. Koristite barem jednom nedeljno.

Maska sa AD kapima za kosu za jačanje i oporavak vlasi
Potrebno vam je:

sok od pola limuna
žumance jednog jajeta
5ml AD kapi
1 kašika maslinovog ulja
Pomešajte sastojke. Nanesite na kosu i ostavite da deluje najmanje pola sata. Prekrijte kapom za tuširanje i peškirom. Nakon pola sata isperite blagim šamponom.

face