Sastojci (za 3-3.5kg):
0.9 kg seviljskih naranči
1 litra vode
1 limun
2.27 kg šećera
Priprema
Marmelada se može napraviti od limuna, limete, grejpa, mandarina, slatkih naranča, bergamota i drugih citrusa ili bilo koje kombinacije navedenih ali marmelada od seviljskih naranči je daleko najbolja i najpoznatija. Ovo je odličan, brz i lak recept za ovu klasičnu marmeladu.
Korak 1:
Kuhajte naranče i limun u vodi u loncu pod pritiskom otprilike 10 minuta, na pritisku za 7kg.
Korak 2:
Ostavite preko noći ili dok se ne ohladi. Izvadite sredinu voća i stavite u sito. Dodajte vodu. Nasjeckajte, ogulite, stavite šećer i vratite u vodu.
Korak 3:
Polako zakuhajte do vrenja i kuhajte dok ne postane poput gela. Testirajte nakon 15-20 minuta.