PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Zlatno mlijeko – čudotvoran napitak od kurkume – Recept

Ovaj ugodan i topao napitak izuzetno je koristan za kralježnicu. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispire naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih čelija diobom, i diferencijacija matičnih čelija u koštanoj srži), debelo crijevo, živčani sustav i koštano tkivo.

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji također pomaže u produljenju mladosti, normalizira cijeli probavni sustav, ima blagotvoran učinak na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i potiče dugovječnost. Vrlo je učinkovit kod artritisa i artroze, jer s konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povećava pokretljivost zglobova. Moram naglasiti da je vrlo popularan kod liječnika ruske alternativne medicine.

Zlatno mlijeko Recept
Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:
40 gr kurkume u prahu
100-150 ml vode

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i dovedite do klučanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno miješajte. Ako je mješavina pregusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko.
250 ml mlijeka
2 žlice (40 ml) sirovog (nerafiniranog) bademovog ulja (po želji)
med po ukusu

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po zelji).
Maknite s vatre i ulijte u šalicu. Dodajte 1 žlicu pripremljene paste od kurkume.
Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U smrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u hladnjaku.

Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko (čaj) po 1 kašikicu, zajedno s medom i biljnim uljem (po zelji).

“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti natašte, poželjno ujutro i pred spavanje.
“Zlatno mlijeko” se pije 40 dana. Tečaj liječenja – dva puta godisnje, po 40 dana.

Pažnja: oni koji imaju probleme sa žučnom vrećicom – bolje ne riskirati, jer kurkuma ima diuretički učinak.

Sta sve liječi kurkuma?
Suvremena znanost kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time sto ljut okus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam. Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Također uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrbež, čisti majčino mlijeko, maternicu, jetru.

face