PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Uz pomoc jabuke do dobre linije: Izgubite tri kilograma za samo pet dana

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Na režimu obroka baziranih na dvije vrste voća za tri dana može da se dotjera linija.

Dijeta sa jabukama i kruškama traje samo pet dana. Tokom tog perioda izgubićete tri kilograma. Jabuke i kruške pune su dijetetskih vlakana koja stvaraju osjećaj sitosti i sprječavaju oscilacije nivoa šećera u krvi.

Jabuke i kruške prava su riznica vitamina A i C, zatim kalijuma i likopena, najmoćnijeg antioksidanta, koji smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, jabuke i kruške u 100 grama imaju oko 60 kalorija.

Tokom dijete masnoće treba zamijeniti maslinovim uljem, a od začina koristiti so, biber i aromatično ulje.
Preporučuje se da svako jutro, odmah poslije buđenja, popijete čašu mlake vode. Nikako ne preskačite obroke, a doručkujte najkasnije sat vremena poslije buđenja, jer se tako ubrzava metabolizam.

Dok ste na ovom režimu ishrane, jabuke i kruške nikako nemojte da zamijenite drugim voćem, jer u suprotnom nećete postići željeni rezultat. Najbolje bi bilo da jedete kisele jabuke, jer one sadrže manje šećera.

PRVI DAN

DORUČAK: parče nezaslađene pite sa jabukama i 1 dl mlijeka sa 0,5 odsto mliječne masti

UŽINA: kruška

RUČAK: 2 kuvana jajeta, 250 g barenog miješanog povrća i 40 gr integralnog hljeba

UŽINA: frape od jabuke i soka pomorandže

VEČERA: 150 g pilećeg filea, 40 g integralnog hljeba, šolja jogurta, pire od jabuke i kruške

DRUGI DAN

DORUČAK: sendvič od integralnog hljeba i 100 g pilećeg parizera

UŽINA: 2 dl svježeg soka od jabuke

RUČAK: 200 gr dinstanog pilećeg filea, prilog od 150 g kiselih jabuka kuvanih sa jednim krompirom, 40 g integralnog hljeba

UŽINA: kruška

VEČERA: 120 g ribe i 250 g salate od kukuruza i šargarepe začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom

TREĆI DAN

DORUČAK: Voćni jogurt

UŽINA: jabuka i kruška

RUČAK: 100 gr špageta prelivenih sa 150 gr bolonjeze sosa

UŽINA: pečena jabuka

VEČERA: 250 gr đuveča od junetine i što više različitog povrća, 40 gr integralnog hljeba, kruška

ČETVRTI DAN

DORUČAK: šolja jogurta

UŽINA: kruška

RUČAK: 200 gr grilovanog oslića, 150 gr sezonske salate začinjene limunom i maslinovim uljem, 40 gr integralnog hljeba

UŽINA: sok od jabuke i pomorandže

VEČERA: 100 gr mladog sira, 100 gr kuvanog krompira, kruška

PETI DAN
DORUČAK: sendvič od integralnog hljeba i 70 gr tunjevine

UŽINA: jabuka i kruška

RUČAK: 200 gr rižota od integralnog pirinča i bijelog pilećeg mesa, pečena paprika začinjena maslinovim uljem, bijelim lukom i sirćetom, 40 gr integralnog hljeba

UŽINA: sok od jabuke

VEČERA: 120 gr pečene ribe, 250 gr salate od kukuruza poprskane limunom, 40 g integralnog hleba, kruška

Depo.ba