PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

8 top namirnica za ravan stomak

Pazite šta jedete. Ako ste i doveli liniju do savršenstva rezultati neće biti vidljivi ako vam je stomak stalno nadut. Ovo je  hrana koja može da pomogne u borbi protiv nadutosti u stomaku.

KRASTAVAC
Ovo povrće često koristimo za salatu ili kao grickalicu za zdravu užinu. Krastvaci su bogati vodom koja pomaže u borbi protiv nadutosti.

LUBENICA

Rame uz rame sa krastavcima, lubenica je jedna od "najvodenijih" namirnica. Kriška ove poslastice nema više od sto kalorija i ne sadrži šećer, pa možete slobodno uživati u njenom neodoljivom ukusu.

BJELANCE
Napravite omlet od bjelanaca i nećete imati problema sa nadutošću. Bjelance je bogato proteinima i kada ga konzumirate postaje pravi diuretik koji će vas osloboditi pritiska u stomaku.

CRNO GROŽĐE
Ove voćkice su zadovoljstvo za vaša čula, ali i za stomak. Crno grožđe smanjuje nadutost u stomaku i gasove koji vam mogu biti prava smetnja. Stavite grožđe u frižider tokom noći i može vam poslužiti kao grickalica tokom cijelog narednog dana.

HLADNA KAFA
Izbegavajte gazirana pića, jer ćete od njih vaš stomak zaista patiti. Kada želite da se osvežite, izaberite hladnu kafu, ili čaj. Ne zaboravite da izbjegavate velike količine šećera u ovim napicima.

AVOKADO
Uključite zdrave masnoće u svoju ishranu. Avokado, riba i maslinovo ulje oslobodiće vas nadutosti i nećete morati da brinete o izgledu stomaka i osećaju naduvenosti koji umije da bude naporan.

BADEMI
Ako se osećate kao burence, grickajte bademe i pistaće, ali nemojte odabrati posoljene, jer vam sa dodatkom soli neće pomoći da se oslobodite nadutosti.

TIKVICE
Ovo ukusno povrće idealno je za pripremu mnogih jela, ali i za "liječenje" nadutosti u stomaku. Grilovane tikvice će vas zasititi bez mnogo kalorija, pa nećete morati da jedete hranu koja nadima, poput zelene salate.

face