PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Sami lako uklonite fibrome s kože – jabučnim octom!

Što su fibromi?

Fibromi su dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, papulice na peteljci iznad razine kože – veličine od nekoliko mm pa do centimetra u promjeru. Obično su boje kože, ali mogu biti i svijetlo pigmentirani. Promjene nisu zloćudne, ali ih je tijekom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem.Pravilnom prehranom i kretanjem do zdravlja i zadovoljstva

Najčešće nastaju u srednjoj životnoj dobi i na mjestima gdje se koža tare pa su stoga najčešće na vratu, pazusima, preponama, ispod dojki, po trbuhu, kapcima, ali se mogu pojedinačno javiti i drugdje na koži. Zapravo, skoro svaki čovjek ima barem jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije rijetka.

Oni mogu predstavljati problem jer nastaju na mjestima gdje se koža tare pa ih se ozlijedi – radi čega se mogu upaliti, narasti, krvariti i sl.

Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihova nastanka, no naslijeđe i debljina su bitni čimbenici u njihovu razvoju. Njihov broj varira prosječno od nekoliko pa do nekoliko stotina.

Dijagnoza fibroma se postavlja liječničkim pregledom, a o načinu liječenja odlučiti će dermatolog.

Najčešće se fibromi uklanjaju u hladnije doba godine kada je sunce manje izraženo, znojenje i sl.

Fibromi se mogu uklanjati elektrokoagulacijom, aplanacijom, radiokirurški, laserski. Svi načini uklanjanja nisu izražajnije bolni, ali ako je potrebno može se dati lokalna anestezija u obliku kreme s lokalnim anestetikom ili injekcije. Potreban je samo jedan tretman, osim ukoliko se nalazi veći broj fibroma ili veća površina, tada je je tretman potrebno ponoviti.

Nakon uklanjanja zaostaju krastice ili krasta koje se mažu lokalnim antibiotikom pet dana uz uobičajenu higijenu i tuširanje. Nakon zahvata potrebno je izbjegavati nekoliko dana jače znojenje jače fizičke napore kako bi cijeljenje bilo uspješno i bez komplikacija.

Kako koristiti jabučni ocat za uklanjanje fibroma?

Smatra se da je jabučni ocat jedan od najučinkovitijih kućnih lijekova.

Može se koristiti za liječenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti.

Zapamtite, nikada ne smijete koristiti jabučni ocat za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može iritirati vaše oči.

Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun, pa onda osušite.

Natopite komadić vate jabučnim octom i iscijedite višak.

Položite pamuk izravno na fibrom te ga osigurajte zavojem, da budete sigurni da će ostati na mjestu.

Ostavite ga 15 minuta. Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do tjedan dana ili više ako je potrebno.

Fibrom bi prvo trebao potamniti, zatim se osušiti i na kraju otpasti.

www.healthyfoodhouse.com

 

face