PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Kako iskoristiti kesice od čaja?!

Ovo sigurno niste znali! Kesica čaja koju obično bacamo nakon upotrebe, može poslužiti za mnoge stvari... Zato, ne bacajte kesice kada popijete čaj, već ih iskoristite za neku od sljedećih namjena...

Umiruje natečene i crvene oči
Namočite vrećice čaja u hladnoj vodi i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta, čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, a vaše oči opet će izgledati svježe i odmorno što će vas dodatno i podmladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i u borbi protiv konjuktivitisa.

Neobična marinada
Meso koje namjeravate da spremite za ručak marinirajte u ostacima čaja ili uz pomoć iskorištenih vrećica za čaj kako biste spriječili da ono postane tvrdo i žilavo. Slatkoća čaja obogatiće ukus mesa i održati ga sočnim.

Prirodno sredstvo za čišćenje
Čaj može efikasno ukloniti masnoću i prljavštinu sa ogledala, podova, pa čak i linoleuma. Nakon što ste pripremili napitak, jednostavno opet namočite vrećicu u toploj vodi i tako napravite rastvor za čišćenje.

Ovom tečnošću možete očistiti i radne ploče u kuhinji, kao i drvene površine i namještaj. Samo pazite da nakon čišćenja sve dobro obrišete suhom krpom, kako ne bi ostale mrlje.

Osvježivač
Osušene iskorištene vrećice čaja ostavite na tanjiru ili stavite u ormar. Time ćete postići da cijeli ormar i vaša odeća prijatno miriše. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonićete neugodne mirise iz obuće.

Ublažite bol
Ako u usnoj šupljini imate bolnu ranicu, namočite iskorištenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Ljekovita svojstva čaja ublažiće bol i ubrzati zacijeljivanje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

Izvor: http://www.delimano.ba/

 

face