PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Probali smo – djeluje: Medicinski ugljen odlično izbjeljuje zube!

LACTALIS

Za one koje žele biserno bijele zube bez sumnjivih kemijskih gelova ili skupog laserskog tretmana, probali smo provjerenu staru domaću metodu izbjeljivanja

Učinkovitost i sigurnost zubnih gelova za izbjeljivanje je upitna i varira od branda do branda, a zahvati kod stomatologa poprilično su skupi – o agresivnim kemikalijama koje se koriste da ne pričamo. Ipak, svome osmijehu možete vratiti sjaj i u kućnoj radinosti, a sve što vam treba je lako nabavljiva i jeftina tvar koju možete iskoristiti na tisuću načina – medicinski aktivni ugljen.

Supstanca je poznata već stoljećima i odavno se primjenjuje u medicini. Egipatski doktori pa i utemeljitelj moderne medicine Hipokrat, preporučivali su upotrebu ugljena za liječenje trovanja, a američki Indijanci koristili su ga za kožne infekcije. Aktivni medicinski ugljen ima široku primjenu zbog svoje sposobnosti da na svoju površinu privuče druge supstance te ih tamo zadrži…

Aktivni ugljen se dobija karbonizacijom ljuske kokosovog oraha u parnoj komori prilikom koje se on otvara, povećava mu se površina pa stoga može privući više tvari. Istim učinkom, zbog ogromne moći upijanja, on sa zubiju učinkovito i sigurno uklanja naslage nečistoće, bakterija i mrlje te ih tako izbjeljuje.

Nema negativnih nuspojava, a Američka agencija za hranu i lijekove uvrstila ga je u prvu kategoriju (onu koja označava sigurne i učinkovite lijekove) supstanci za primjenu prilikom akutnog trovanja.

Vratimo se na zube – ugljen ima i sposobnost izbjeljivanja, zbog čega se sve češće koristi u industriji rafiniranja tj bijeljenja šećera. Legenda kaže da je čak i slavna Kleopatra pripravljala maske za lice od aktivnog ugljena (ova čudotvorna tvar djeluje i na prištiće i problematičnu kožu!).

Ova metoda je stara, provjerena, sigurna, jeftina i dostupna. Mnogi ljudi koji su koristili aktivni ugljen za izbjeljivanje zubi, zabilježili su učinkovitost i jednostavnost ove procedure pa tako i mi.
Pozitivni rezultati su zaista vidljivi već nakon prve uporabe! Ako se čišćenje provodi regularno, može se postići vrlo izražen efekt.

Također, treba napomenuti, da za razliku od drugih popularnih i neprofesionalnih sredstava za izbjeljivanje zubi, aktivni ugljen nema negativnih posljedica u vidu upala desni i istanjivanja zubne cakline.

Kako izbijeliti zube aktivnim ugljenom – metoda
Aktivni ugljen se dakle može kupiti u ljekarnama i trgovinama zdrave hrane u obliku tableta ili kapsula za malu cijenu. Mi smo naš kupili u apoteci pod imenom Carbomed (pakovanje od 30 tableta) za za nekih 27 kn. To vam je za 30 četkanja (cijelu godinu).

Obucite staru majicu jer će ugljen špricati naokolo po umivaoniku i vama dok budete četkali zube. Ne brinite, ovo crnilo se lako pere.

Istresite sadržaj 1 kapsule aktivnog ugljena na vlažnu četkicu ili u ustima zdrobite 1 tabletu i počnite četkati. Nagnite se što niže u umivaonik da ne prskate previše okolo.

Zube trljajte time tri do pet minuta. Sila i grubi pokreti nisu vam potrebni, nježno prati da ne oštetite desni!

Praškast osjećaj ugljena ubrzo nestaje jer ga slina iz usta rastapa.

Aktivni ugljen je bezukusan i sama procedura ne izaziva nikakve neugodne osjećaje.

Dobro isperite zube i među-zubni prostor vodom, možete i zubnim koncem proći sve.

Odmah ćete primijetiti kako su zubi bjelji!

Postupak ponavljajte jednom dnevno – pet dana. Razlika je očigledna!

Da biste održali zube bijelima, dovoljno je jednom u 2-3 mjeseca ponoviti ovaj postupak od 3-5 dana, po želji.

Također, možete jednostavno žvakati tabletu aktivnog ugljena, a poslije oprati zube pomoću četkice i paste.

face