PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane

Amko marketi

Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane "Wine & Food festival "Tuzla 2015.", održao se 01. i 02. oktobra 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana "Royal" Tuzla i "Freestyle" marketing agencije Tuzla.

Na festivalu javnosti je predstavljeno čak 15 domaćih izlagača vrhunskih vina kao i 15 izlagača i najkvalitetnijih domaćih delikatesa, koje se obično služe uz vino.

Amko marketi

Učesnik prvog bosanskohercegovačkog sajma vina, bila je i kompanija Hepok Mostar, jedan od najvećih proizvođač vina u BiH. Svi posjetioci sajma imali su priliku probati nova vina iz hercegovačkog vinogorja, te se uvjeriti u iznimnu kvalitetu proizvoda ove kompanije.

Direktor Hepoka Mostar, gospodin Sinan Merzić kazao je da je ukupna površina vinograda 556 ha, od čega je 300 ha novozasađenih vinograda.

“Zadovoljni smo rezultatima ovogodišnje berbe i očekujemo vrhunski kvalitet vina. Uskoro na tržište planiramo plasirati nove proizvode iz kategorije vrhunskih vina, a to su: Traminac, Tamjanika, Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Merlot.” kazao je Merzić.
“Bitno je istaći da smo bosanskohercegovačke vinograde oplemenili sa novim sortama koje nikada prije nisu sađene u Bosni i Hercegovini, a to su Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Traminac i Tamjanika. Posjetioci sajma su imali priliku prvi probati nova vina naše kompanije, prezadovoljni smo njihovim ocjenama, te vjerujemo da će ova vina naći svoj put do kupca.”

Ovom prilikom bi pohvalili i organizatora prvog bosanskohercegovačkog festival vina i hrane "wine & food festival "Tuzla 2015.", i ujedno se zahvalili na pruženoj prilici domaćim proizvođačima, gdje smo na jednom mjestu imali priliku predstaviti svoje proizvode i ostvariti direktan kontak sa kupcima.

Amko marketi

face