PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Čokoladni orahovi poljupci

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

www.veza.ba

Od bjelanjaka najprije istucite snijeg bez šećera, zatim dodavajte žlicu šećera i snijeg stalno tucite. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg istucite do kraja. U suhi lim stavite pergament papir, namažite ga masnoćom, pa žlicom ili štrcaljkom napravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i više sušite nego što i pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg posve stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli.

www.veza.ba

Sastojci

4 bjelanjka
10-20 dag šećera u prahu (po potrebi)
20 dag mljevenih oraha

Glazura
4 dag čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
2 žlice margarina
1 žlica maraskina

Od bjelanjaka najprije istucite snijeg bez šećera, zatim dodavajte žlicu šećera i snijeg stalno tucite. Na kraju dodajte mljevene orahe, pa snijeg istucite do kraja. U suhi lim stavite pergament papir, namažite ga masnoćom, pa žlicom ili štrcaljkom napravite male poljupce (pusle). Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i više sušite nego što i pečete na slaboj temperaturi oko 1 sat, da se snijeg posve stvrdne, ali pazite da ostanu bijeli. Vrata pećnice prilikom pečenje treba malo otvoriti. Pečene poljupce posve ohladite a zatim ih do polovice umočite u mlaku čokoladnu galzuru i stavljajte na aluminijsku foliju da se glazura osuši.

Glazura:
Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, umiješajte maragarin i maraskino i sve zajedno izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.

face