PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Pečene jabuke sa medom i orasima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

www.veza.ba

Pripremite se za pravu jesenju riznicu zdravlja. Najbolji način kako iskoristiti jednu od najpopularnijih voćki širom svijeta, jeste upravo u desertu. Saznajte koje su to prednosti jabuke, a mi vam donosimo recept za pečene jabuke s medom i orasima koji će vas oraspoložiti u jesenjim danima.

Pripremite se za pravu jesenju riznicu zdravlja. Najbolji način kako iskoristiti jednu od najpopularnijih voćki širom svijeta, jeste upravo u desertu. Saznajte koje su to prednosti jabuke, a mi vam donosimo recept za pečene jabuke s medom i orasima koji će vas oraspoložiti u jesenjim danima. www.snizenja.ba

 

Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van. Samo jedna jabuka sadrži čak do 14% potrebne doze vitamina C. Studije pokazuju da jabuka pomaže u smanjenju rizika od tumora, jer u svojoj kori sadrži slojeve triterpenoida, koji mogu spriječiti stanice raka. Također su bogate antioksidansima koji pomažu u borbi protiv astme.

Jabuke sa medom i orasima

Potrebni sastojci:
500 g oraha
6 kašika meda
5 jabuka

Priprema:
Orahe sameljite, pomijesajte ih sa medom. Ogulite jabuke, izvadite sredinu i filujte ih sa već pripremljenom smjesom od oraha i meda.
Pecite na 200 stepeni 20tak minutaa, te za kraj ukrasite sa malo nasjeckanih oraha i po želji možete posuti cimetom.

Prijatno

face