Najbolji i najjednostavniji recept za kesten pire

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

www.veza.ba

Jesen već uveliko miriše na pečeno kestenje, ali od njega možete napraviti zdrave i ukusne slatkiše, kao i razna jela i salate. Ipak, kesten pire je za mnoge najprimamljivija poslastica, bez koje se ne mogu zamisliti hladni oktobarski dani

www.veza.ba

Jesen već uveliko miriše na pečeno kestenje, ali od njega možete napraviti zdrave i ukusne slatkiše, kao i razna jela i salate. Ipak, kesten pire je za mnoge najprimamljivija poslastica, bez koje se ne mogu zamisliti hladni oktobarski dani
POTREBNO JE

1 kg kestena, 1 kašičica šećera, 100 g putera, malo mleka, malo ruma, šećera u prahu po želji , šlag, čokolada.

PRIPREMA
Kestenje zaseći i kuvati 20-30 minuta u zaslađenoj, ključaloj vodi. Kad je gotovo, oljuštiti ga, propasirati, dodati malo toplog mleka, rum za aromu i umućeni puter. Po ukusu dodati šećer u prahu. Sve dobro izmešati, servirati u činijice, ukrasiti šlagom i topljenom čokoladom.

face